full screen background image

Aproape jumătate de miliard de euro pentru a reduce șomajul în rândul tinerilor

Traian-Basescu2     Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, pe Aeroportul Henri Coandă, înaintea deplasării la Berlin, pentru a discuta despre locurile de muncă pentru tineri în Europa, că „obiectivul acestei conferințe este să stabilească un set de acțiuni care să ducă la utilizarea eficientă a sumelor mari alocate de Consiliul European pentru reducerea șomajului în rândul tinerilor”.

„Unul din mesajele principale ale acestei conferințe este legat de faptul că trebuie să tratăm problema lipsei de locuri de muncă pentru tineri la nivel european, simultan cu programele naționale. Este evident că datorită liberalizării pieței forței de muncă , o conotație europeană este absolut necesară și corelarea politicilor este necesară”, a declarat președintele.

El a precizat că în nivel european sunt alocate cel puțin 6 miliarde de euro pentru acest program, în perioada 2014-2015.

„Aș reaminti că astăzi discutăm, despre o alocare de 6 miliarde de euro, plus încă 2 miliarde foarte probabil aduse în acest program, în perioada 2014-2015. Statele membre trebuie să aibe programe pregătite și aprobate de Comisia Europeană. Este extrem de important ca Guvernul României să aibă programele pregătite. În următorii doi ani, România va beneficia de aproape jumătate de miliard de euro, dacă va decide să folsoească toată suma”, a mai spus Traian Băsescu.

„O șansă importantă pentru tineri este învățământul profesional. Poti să-ți găsești imediat locul de muncă după ce termini școala de doi ani”, a mai spus președintele.

Preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, vor participa miercuri, la Berlin, la o masă rotundă organizată de Ministerul Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania pe tema “Promovarea ocupării tinerilor în Europa”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar