full screen background image

Sucevenii vor plăti mai mult pentru apă potabilă şi canalizare

apa-potabila     Ieri a avut loc Adunarea Generală a Asociațiilor din cadrul Asociației Județene pentru Apă și Canalizare Suceava (AJAC Suceava) fiind prevăzute mai multe puncte pe ordinea de zi, printre care s-a numărat și aprobarea ajustării tarifelor de furnizare a serviciilor publice de alimentare cu apă potabilă și de canalizare – epurare, începând cu 1 iulie, pentru operatorul regional S.C. ACET S.A. Suceava.

Astfel, de la 1 iulie, SC ACET SA Suceava va percepe de la populaţie un preţ de 4,25 de lei/mc pentru apa potabilă şi de 2,58 lei/mc pentru canalizare – epurare, preţurile incluzând TVA. Înainte de această majorare populaţia plătea 3,7 lei/mc pentru apa potabilă şi 2,03 lei/mc pentru canalizare (inclusiv TVA).

AJAC precizează că, la acest moment, la nivel național, cele mai mari tarife pentru apă potabilă pentru populație se regăsesc la: S.C. APA NOVA BUCUREȘTI S.A. 5,41 lei/mc, SC Compania de apă SA Buzău 5,07 lei/mc, RAJA Constanța 4,67 lei/mc, SC Aquacaraș Reșița 4,51 lei/mc, Compania Județeană Apa Serv Neamț 4,41 lei/mc. În ceea ce privește tariful pentru canalizare – epurare pentru populație, cele mai mari tarife se înregistrează la Compania de apă Târgoviște 4,33 lei/mc, RAJA Constanța 4,15 lei/mc, Compania Județeană Apa Serv Neamț 3,77 lei/mc, Apă Canal Pitești 3,76, SC Compania de apă Arad 3,52 lei/mc.

Prin urmare, la nivel național, tarifele practicate la nivelul județului Suceava de către SC ACET SA Suceava se situează pe locul 26, între cei 47 de agenți economici – operatori regionali din România, luându-se în calcul un tarif mediu apă potabilă și canalizare – epurare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar