full screen background image

Sindicaliştii de la Termica protestează în stradă

pichet termica     Sindicatele din cadrul principalului furnizor de energie termică al Sucevei, SC Termica SA, au obţinut autorizaţie de la Primărie pentru pichetarea sediului Palatului Administrativ.

Autorizaţia este valabilă pentru toată săptămâna, în intervalul orar 10.00- 12.00.

Liderul Sindicatului „Prometeu”, Iordănel Secrieru, a anunţat că acţiunea a început, efectiv, astăzi.

La această oră, aproximativ 100 de sindicalişti protestează în faţa Palatului Admistrativ Suceava.

Secrieru spune că sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că Termica nu a făcut dovada că dispune de fonduri pentru plata salariilor compensatorii către angajaţii care vor fi disponibilizaţi.

Luna trecută, societatea a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor de sute de miliarde de lei vechi pe care le are faţă de terţi. Unicul acţionar al firmei este Consiliul Local Suceava.

240 dintre cei 295 de angajaţi disponibilizaţi de la societatea Termica se află în continuare în concediu fără plată, încercând să-şi găsească locuri de muncă.

Directorul Termica Suceava, Ovidiu Dumitrecu, a declarat, ieri, că numai 39 % din suma de 11 milioane de lei, avansată a fi suportată de Termica, va ajunge efectiv în posesia viitorilor şomeri, restul mergând la bugetul consolidat al statului.

Guvernul ar mai trebui să contribuie cu 7 milioane, bani care vor fi acordaţi timp de 2 ani, în primele 12 luni împreună cu indemnizaţia de şomaj, iar apoi drept venit complementar.

Dumitrescu a mai precizat că întreaga documentaţie a fost depusă la Ministerul Dezvoltării Regionale, dar că, deocamdată, nu a apărut o hotărâre de Guvern care să aprobe acordarea compensaţiilor.

După disponibilizarea celor 295 de angajaţi din sectorul producţie, la Termica au mai rămas 274 de salariaţi, care se ocupă, în continuare, de distribuţia energiei termice în sistem centralizat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar