full screen background image

Peste 3800 de hectare de culturi calamitate, din cauza grindinii şi vijeliei

Grindina_ cornu     În comuna Bălcăuţi au fost făcute una cu pământul în jur de 600 de hectare de culturi agricole, agricultorii nefiind asiguraţi contra intemperiilor.

După cel de al doilea val de vremea rea, în judeţul Suceava a crescut suprafaţa agricolă calamitată, susţin oficialii Direcţiei Agricole Judeţene. Dumitru Parasca, şeful Serviciului „Inspecţii, implementare, politici şi statistici agricole” arată că, în total, afectate de revărsări de ape, grindină şi vijelii au fost, până acum, peste 3800 de hectare de culturi agricole.

De pe urma intemperiilor, de suferit au avut agricultorii din 16 localităţi, pe unele tarlale, stricăciunile fiind şi de 100%. Parasca a precizat că vor avea parte de despăgubiri doar fermierii care au încheiat contracte de asigurare a culturilor agricole cu asigurătorii autorizaţi.

„Cei care şi-au asigurat culturile conform legii, vor primi despăgubiri, ceilalţi nu vor avea parte de vreun sprijin în compensare”, a iterat  responsabilul DAJ.

Parasca precizează că dezastrul s-a abătut, cu precădere, asupra comunei Bălcăuţi, unde au fost făcute una cu pământul în jur de 600 de hectare de culturi agricole. Din păcate, în acea parte a judeţului niciun agricultor nu şi-a făcut asigurări.

„Ne pare rău de cei de la Bălcăuţi, unde au fost calamitate 600 de hectare şi unde nu există niciun asigurat”,  a spus Dumitru Parasca.

comments

comments




Leave a Reply

avatar