full screen background image

Mii de agricultori au fraudat statul român

ferma     Mii de agricultori din România, persoane fizice sau juridice, au fraudat statul român şi au obţinut subvenţii necuvenite. Aceştia au minţit că deţineau mai multe animale sau pământuri decât aveau în realitate, ca să primească subvenţii mai mari. Acum, sunt obligaţi prin instanţă să restituie banii.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură a cerut în instanţă în cazul a peste 8.300 de agricultori, persoane fizice şi juridice, restituirea unor subvenţii încasate în mod ilegal de aceştia.

Până acum, instanţele au hotărât în cazul a 5.000 de agricultori că aceştia au declarat în mod fals că deţineau mai multe animale şi terenuri decât în realitate pentru a obţine subvenţii mai mari.

Aceştia au fost obligaţi să plătească o parte dintre aceste subvenţii încasate în mod ilegal, o sumă de peste 14,65 milioane de lei, care reprezintă atât banii încasaţi ilegal cât şi penalităţile.

Există, însă, şi agricultori care spun că nu au primit subvenţiile pe care le meritau. Peste 770 de persoane au dat în judecată APIA pentru acest lucru.

comments

comments




Leave a Reply

avatar