full screen background image

Ţigări în valoare de 150.000 lei, confiscate la frontiera cu Ucraina

tigari radauti 1     Ieri, 30 iunie, în jurul orei 06.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Rădăuţi, a observat, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune din dotare, un autoturism care se deplasa, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, de la frontiera de stat spre interior.

S-a procedat la urmărirea maşinii, iar după aproximativ 1.500 de metri, autoturismul s-a oprit în apropierea unui imobil din localitatea Vicovu de Sus, după care două persoane au abandonat maşina fugind în direcţii diferite.

Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la cercetarea zonei în vederea reţinerii şi identificării persoanelor implicate, fiind anunţate, totodată, şi autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În urma unui control efectuat asupra autoturismului marca Mitsubishi, cu numere de înmatriculare specifice Marii Britanii, au fost descoperite, în portbagaj şi în locul banchetei din spate, 30 de baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană.

La inventarierea coletelor din autoturism, s-a constatat că acestea conţin 14.970 de pachete cu ţigări, marca Viceroy, în valoare de 150.000 de lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 6.700 de lei, folosit în activitatea infracţională, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar