full screen background image

Subiectele la limba română, la Bac

bacalaureat     Astăzi, o dată cu probele scrise, au început cu adevărat emoţiile pentru cei 5.923 de candidaţi la bacalaureat din judeţul Suceava.

Proba la limba şi literatura română pentru profilul umanist a cuprins subiectul 1 – „Accidentul“, de Mihail Sebastian – pe baza acestui text, printre alte cerinţe, elevii au avut de găsit sinonime şi de identificat două cuvinte care să dovedească genul căruia îi aparţine textul. Subiectul 2 – un text argumentativ despre importanţa jurnalului în viaţa unui adolescent. Subiectul 3 – elevii au avut de argumentat simbolismul.

Elevii de la profilul real au avut drept subiect 1 – George Călinescu – “Scrinul negru”, subiectul 2 – Text argumentativ despre un model în viaţă, Subiectul 3I – De comentat o poezie despre viziunea viaţă/lume (la alegere între Arghezi, Blaga şi Barbu).

Nu au lipsit situaţiile inedite.

Un elev de la Colegiul Eudoxiu Hurmuzachi Rădăuţi, şcolarizat în învăţământul de masă la domiciliu, a susţinut proba acasă, în prezenţa unei comisii.

10 absolvenţi ai Liceului Tehnologic Special Bivolărie, cu deficienţe de auz, au dat proba în prezenţa unui interpret al limbajului mimico-gestual.

Mâine se va desfăşura proba la limba şi literatura maternă, miercuri cea obligatorie a profilului – matematică sau istorie, iar vineri proba la alegere.

Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie depuse şi contestaţiile.

Afişarea rezultatelor finale se va face pe 12 iulie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar