full screen background image

Jennifer Lopez şi-a cerut scuze după concertul susţinut la aniversarea preşedintelui turkmen

Jennifer Lopez     Jennifer Lopez şi-a cerut scuze pentru concertul susţinut, sâmbătă seară, la petrecerea de aniversare a preşedintelui Turkmenistanului, Gurbangulî Berdimuhamedov, cunoscut pentru regimul său opresiv.
Cântăreaţa americană, care a stârnit controverse după ce i-a cântat “La mulţi ani” preşedintelui Turkmenistanului, la petrecerea care a avut loc sâmbătă seară, insistă că nu cunoştea faptul că organizaţia Reporteri fără Frontiere a situat această ţară pe locul al treilea în topul celor mai opresive regimuri din lume.Un purtător de cuvânt al artistei a declarat, duminică, pentru publicaţia Sunday Telegraph: “Dacă ar fi cunoscut problemele privind drepturile omului (din Turkmenistan, n.r.), cu siguranţă Jennifer Lopez nu ar fi participat la eveniment”.

Lopez a primit o sumă importantă de bani pentru a concerta la aniversarea preşedintelui turkmen, al cărui guvern este acuzat de arestarea şi torturarea disidenţilor politici. Totodată, coregraful cântăreţei, J.R. Taylor a scris pe o reţea de socializare, imediat după concertul susţinut de Jennifer Lopez la petrecere: “Briza Turkmenistanului se simte uimitor în timpul nopţii. Mă întreb unde sunt toţi prietenii mei turkmeni de pe reţelele de socializare?” Imediat, mai multe persoane care îi urmăresc activitatea lui J.R. Taylor l-au informat că platforma Twitter este interzisă în Turkmenistan, acesta adăugând mai târziu: “Un show minunat! (…) Mulţumim, Turkmenistan, pentru ospitalitatea de neegalat!”.Jennifer Lopez a fost criticată de reprezentanţii The Human Rights Foundation după ce a susţinut acest concert.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar