full screen background image

Ce sfaturi oferă ministrul economiei tinerilor antreprenori

vosganian     Tinerii antreprenori ar trebui să se orienteze către industriile de vârf, către zonele de consultanţă, de audit şi către industrializarea rurală, a marketizării pieţei rurale, zona satului românesc, a spus, luni, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, la conferinţa dedicată programului Start-up România, potrivit AGERPRES.

“Tânăra generaţie are nevoie de o lume emergentă, în mişcare şi de reguli stabile. Dacă vorbim despre antreprenoriatul tinerei generaţii fără să rezolvăm câteva dintre carenţele societăţii şi economiei româneşti, în loc să ne lecuim prin tineri, îi vom contamina pe cei tineri”, a precizat Varujan Vosganian, conform unui comunicat al ME.

Ministrul Economiei a participat la conferinţa dedicată programului Start-up România, program pentru tinerii antreprenori, lansat de Romanian Business Accelerator.

“Start-up România” este un program care îşi propune să sprijine – cu idei, cu bani şi cu relaţii, să ofere mentoring şi să conecteze o generaţie de tineri antreprenori, astfel încât să creeze start-up-uri de succes. Iniţiatorii propun desfăşurarea unui program pilot cu 1.000 de tineri antreprenori români, cu participarea unor oameni de afaceri şi experţi care au participat şi au pus pe picioare proiectele similare.

“Dacă ar fi să recomand unui tânăr să intre în afaceri, aş vedea două zone: prima este cea care valorifică avantajul tinerei generaţii – deprinderea de a lucra pe computer, deprinderea de a înţelege industriile noi, deprinderea de a se putea orienta cu rapiditate în mediul economic – aş merge, deci, către industriile de vârf, către zonele de consultanţă, de audit, de zone calitative. A doua zonă, cu totul diferită de prima, dar foarte importantă, este cea a industrializării rurale, a marketizării pieţei rurale, zona satului românesc. E foarte important să recuperăm pentru mediul economic tineretul din zona rurală şi să recuperăm satul românesc pentru că o economie cu discrepanţe mari nu poate fi competitivă în ansamblul ei”, a spus Varujan Vosganian.

Tinerii antreprenori care vor beneficia de programul intensiv de 6 luni vor participa la sesiuni de mentoring cu oameni de afaceri autohtoni şi străini, evenimente în plan local – târguri de start-up-uri, prezentări în cadrul unor universităţi, întâlniri de dezvoltare şi testare a proiectelor lor.

La finalul celor 6 luni, tinerii antreprenori vor avea un proiect de start-up funcţional, o reţea de cunoştinţe atât printre tineri ca ei, cât şi printre oameni de afaceri cu experienţă şi vor avea posibili investitori pentru proiectele lor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar