full screen background image

Băsescu invită partidele să semneze un pact pentru agricultură

Traian-Basescu2     Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că raportul Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România reprezintă cel mai bun document strategic în domeniu, după Revoluţie, invitând, totodată, toate partidele politice să semneze un pact pentru agricultură.

“Astăzi, în sfârşit s-a terminat o muncă ce ţine de trei ani. Vă mărturisesc că de o săptămână de când am primit raportul, l-am citit. Impresionează prin acurateţea cifrelor utilizate, în diagnosticul pus agriculturii şi industriei alimentare, şi prin soluţiile pe care le dă. Astăzi, raportul este finalizat din punct de vedere al comisiei, o comisie în afara oricărei suspiciuni din punct de vedere profesional. (…) Este un document care, după părerea mea, dincolo de a fi un excelent documentar şi o radiografie excelentă a agriculturii româneşti, ne dă şi o perspectivă. (…) În opinia mea, este cel mai bun document strategic pentru agricultură şi industrie alimentară şi spaţiul rural care a fost produs după Revoluţie”, a spus preşedintele, la Palatul Cotroceni, la evenimentul de lansare a raportului Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România.

Potrivit preşedintelui, respectivul raport ar trebui să devină o realitate, punctând că ar trebui în acest caz urmată calea raportului Comisiei prezidenţiale pentru educaţie, adică să se semneze un pact pe agricultură.

“Invit astăzi toate partidele ca, după ce se finalizează procesul de adoptare a acestui raport, să semnăm cu toţii, partide şi instituţii, producători şi beneficiari, să semnăm Pactul pentru agricultură. Ar fi un angajament politic pe termen lung”, a arătat preşedintele, menţionând că munca respectivei comisii a vizat crearea unei viziuni în domeniul agriculturii până în 2030.

comments

comments




Leave a Reply

avatar