full screen background image

Aproape 6.000 de elevi suceveni susţin proba la limba română

bacalaureat     5.923 de elevi din judeţul Suceava susţin astăzi, 1 iulie, proba scrisă la Limba şi Literatura Română, la examenul de Bacalaureat 2013.

În conformitate cu calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale, de luni 1 iulie, încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2013, cu proba la limba şi literatura română, care va fi urmată de proba la limba maternă şi în 3 iulie, de proba obligatorie a profilului.

Proba scrisă la alegere a profilului şi specializarii la BAC se va susține în data de 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate în 8 iulie. Tot în aceeaşi zi, pâna la ora 16.00, absolvenții nemulțumiți de notare vor putea depune contestaţii.

Afişarea rezultatelor finale se va face în data de 12 iulie.

Candidaţii care nu au trecut de prima sesiune a BAC-ului din 2013 vor avea o a doua şansă în sesiunea de toamnă a examenului, pentru care înscrierea va avea loc în perioada 15-19 iulie.

În zilele de 19 şi 20 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală a limbii române, iar între 19 şi 21 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Între 20 şi 21 august se vor desfăşura evaluările competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în zilele de 22 şi 23 august, cele ale competenţelor digitale.

Probele scrise pentru cea de-a doua sesiunea de BAC se vor da începând din data de 26 august.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza