full screen background image

Todiruţ ar putea reveni la comanda Poliţiei Judeţene Suceava

nicusor todirut     Comisarul-şef Nicuşor Todiruţ, urmărit penal de DNA în dosarul privind achiziţionarea, în 2006, a clădirii unde funcţionează acum Poliţia Municipală Suceava şi care fusese detaşat la conducerea IPJ Călăraşi, va reveni la comanda Poliţiei Judeţene Suceava, potrivit unor surse din administraţia locală, citate de Mediafax.

Todiruţ va reveni, de luni, 1 iulie, la conducerea Poliţiei Judeţene Suceava.

În mai 2012, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ a fost detaşat ca şef al Poliţiei Judeţene Călăraşi, după ce în anul 2006 a fost acuzat că ar fi plătit pentru sediul Poliţiei Municipale Suceava de trei ori peste preţul pieţei.

El a fost cercetat şi prealabil după ce, la începutul lunii ianuarie 2013, inspectoratul condus de acesta a făcut obiectul unui control tematic dispus de şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

Conform unor surse din Poliţie, o comisie formată din ofiţeri ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a stabilit că Ioan Nicuşor Todiruţ se face vinovat de management defectuos.

Comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ este urmărit penal pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în cazul achiziţionării, la preţ supraevaluat, a clădirii în care funcţionează în prezent Poliţia Municipală Suceava.

Clădirea respectivă, fost sediu administrativ al fabricii de tricotaje Zimbru, a fost achiziţionată de Poliţia Judeţeană Suceava în 2006 de la o firmă suceveană, cu suma de 11,6 milioane de lei, în condiţiile în care aceasta fusese evaluată în acelaşi an la 4 milioane de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar