full screen background image

Programul contestațiilor la Evaluarea Națională, modificat

evaluare     Programul contestațiilor la Evaluarea Națională a fost modificat, la cererea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.

Astfel, în ziua de sâmbătă, contestaţiile pot fi primite până la ora 22:00.

Cererea a fost făcută întrucât enoriaşii Bisericii Adventiste nu pot întreprinde în această zi niciun fel de activităţi laice până la apusul soarelui.

În urma unui ordin al ministrului Educaţiei, depunerea contestatiilor fata de rezultatele la Evaluarea Nationala se va face, sambata, intre orele 16.00 – 22.00, ministerul notificand inspectoratele scolare sa puna in aplicare, imediat, actul normativ.

Prelungirea programului cu doua ore a fost decisa in urma unei solicitari din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania, care a informat Ministerul Educatiei Nationale, printr-o adresa, ca enoriasii sai “respecta ziua de sambata ca pe una de repaus si de sarbatoare religioasa si nu pot intreprinde niciun fel de alte activitati laice, pana la apusul soarelui”.

“Prin decizia adoptata, MEN intelege sa respecte drepturile garantate de Constitutia Romaniei si de legile statului roman privind libertatea de constiinta si asigurarea de sanse egale tuturor elevilor, indiferent de cultul de care apartin acestia”, arata ministerul intr-un comunicat.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza