full screen background image

Premierul Victor Ponta a ajuns la Taşkent

ponta     Premierul Victor Ponta a ajuns vineri la Taşkent, unde va avea o întrevedere cu omologul său uzbek, Shavkat Mirziyoyev.

Primul-ministru efectuează vineri şi sâmbătă o vizită oficială în Uzbekistan, în cadrul turneului său asiatic. Sâmbătă, Victor Ponta se va deplasa în oraşul Samarkand.

Premierul s-a aflat miercuri şi joi în Azerbaidjan şi în Kazahstan şi urmează să mai meargă în China.

Ponta a afirmat că vizita în cele patru state asiatice – Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan şi China – are un caracter preponderent economic.

“Sunt ţări cu potenţial financiar important. Dacă pe această stabilitate politică şi economică putem să atragem investiţii şi din afara UE, din ţările care au resurse financiare importante, cred că obiectivul nostru principal – acela de a crea locuri de muncă, de a avea investiţii străine, de a avea ţara din estul Europei cea mai deschisă pentru investiţii şi pentru dezvoltare – se poate atinge”, a declarat premierul miercuri.

România consideră Uzbekistanul un potenţial partener în Asia Centrală iar Uzbekistanul îşi doreşte să acceadă la tehnologiile şi pieţele europene.

comments

comments




Leave a Reply

avatar