full screen background image

Toţi militarii operaţionali se vor retrage din Afganistan

militari-in-afganistan     Toţi militarii operaţionali români se vor retrage din Afganistan până la sfârşitul lui 2014, a anunţat ministrul Apărării Mircea Duşa.

La bazele militare vor mai rămâne circa 200 de ofiţeri şi specialişti care să pregătească forţele locale, relatează Mediafax.

Ministrul Apărării Naţionale a făcut acest anunţ la ceremonia de primire a celor aproximativ 500 de militari din Arad, care au desfăşurat o misiune de 6 luni în Afganistan.

Duşa a anunţat, cu această ocazie, că efectivele române din Afganistan vor fi reduse, pentru ca acest stat şi forţele locale să poată prelua zonele gestionate până acum de români.

“Militarii din acest contingent au predat deja trei zone (…) În momentul de faţă avem 1.600 de militari în Afganistan, urmează ca în partea a doua a anului să reducem efectivele undeva la 1.100, iar la sfârşitul anului viitor să rămână undeva la 200 de militari, dar nu militari care să facă parte din trupele operaţionale, ci doar ofiţeri de comandă, specialişti în domeniu care să se ocupe de pregătirea armatei afgane la nivel de instrucţie”, a declarat Mircea Duşa.

comments

comments




Leave a Reply

avatar