full screen background image

Procesul de privatizare a Poştei Române continuă

posta_003     Ministrul Societăţii Informaţionale, Dan Nica, a declarat, joi, la Galaţi, că procesul de privatizare a Poştei Române continuă şi că are speranţe în accelerarea calendarului, care are ca termen final iunie 2014.

Ministrul a explicat că motivele pentru care nu s-a prezentat niciun investitor la licitaţie au fost datoriile recente de la ANAF şi restructurarea personalului Poştei Române.

“Procesul de privatizare continuă şi în acelaşi timp încercăm să eliminăm motivele pentru care nu s-a prezentat nimeni la licitaţie. Deci, un prim motiv a fost acela al datoriei care a venit de la ANAF, acea surpriză din ultimele două săptămâni, acele vreo 110 milioane lei, şi sperăm să obţinem avizul Comisiei Europene pentru conversia datoriilor în acţiuni. În al doilea rând, o restructurare a personalului, pentru că erau mult peste ceea ce înseamnă normativul, lucru care a fost aprobat şi de sindicate după discuţiile cu patronatul. Deci, noi suntem din acest punct de vedere în linie dreaptă, aşteptăm să vedem răspunsul Comisiei Europene şi sunt încrezător că va apare un calendar chiar mai accelerat decât iunie 2014, aşa cum este acum programul. Noi oricând avem posibilitatea să îl restrângem în momentul în care constatăm că interesul potenţialului investitor a devenit unul real şi cred că aceste două condiţii au fost cele care au împiedicat să participe toţi cei care au dorit să participe atunci la licitaţie’, a afirmat Nica.

Ministrul a precizat că în urma restructurării personalului vor fi disponibilizaţi aproximativ 3.650 de angajaţi, aşa cum s-a convenit cu sindicatele.

Dan Nica a participat, joi, la Galaţi, la o dezbatere publică privind procesul de regionalizare-descentralizare, prezidată de viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

comments

comments




Leave a Reply

avatar