full screen background image

Brazilia, prima finalistă a Cupei Confederaţiilor

Brazilia     Brazilia s-a calificat în finala Cupa Confederaţiilor la fotbal, competiţie pe care o găzduieşte, după ce a învins selecţionata Uruguayului cu scorul de 2-1 (1-0), miercuri seara, la Belo Horizonte, în prima semifinală.

Pentru Brazilia au marcat Fred (41) şi Paulinho (86), iar pentru oaspeţi a punctat Edinson Cavani (48), dar uruguayenii au ratat în primul sfert de oră un penalty prin Forlan (14).

Începutul partidei a fost unul fragmentat, în care niciuna dintre echipe nu a reuşit să-şi impună jocul, după care Uruguayul a avut o şansă uriaşă de a deschide scorul în min. 14, însă Forlan a executat telefonat un penalty, iar portarul Julio Cesar a respins. Lovitura de pedeapsă a fost acordată după un fault evident al lui David Luiz asupra lui Diego Lugano în careul brazilian, la o lovitură de colţ.

Brazilia, câştigătoarea ultimelor două ediţii ale competiţiei, a preluat controlul jocului după acest şoc din care a scăpat cu bine şi Hulk a avut prima ocazie mai bună, în min. 28, când a şutat pe lângă ţintă, după o combinaţie cu Oscar. Forlan a replicat la scurt timp, cu un şut din afara careului, dar mingea a ocolit poarta (30).

Selecao a reuşit să deschidă scorul în min. 41, când Paulinho l-a lansat excelent pe Neymar, noul star al Barcelonei a fost blocat de portarul Muslera, însă mingea a ajuns la Fred, care a fost pe fază şi a trimis balonul în plasă: 1-0. Pentru Fred acesta a fost al treilea gol la această ediţie a Cupei Confederaţiilor.

În repriza a doua, ”celeştii” au reuşit egalarea după doar trei minute de joc, prin Cavani, care a sancţionat o serie de bâlbe ale apărării braziliene: 1-1.

Uruguayul, campioana en titre a Americii de Sud, a fost mai activă după pauză, iar situaţiile periculoase au alternat la cele două porţi. Hulk a tras din lovitură liberă de la distanţă destul de mare, dar Muslera a fost la post şi a boxat (57). Thiago Silva i-a dat emoţii propriului portar (66), după o lovitură liberă executată de Forlan. Neymar a ieşit şi el la rampă în min. 69, dar şutul său nu a avut destulă forţă şi a fost pe direcţia lui Muslera.

Echipa lui Tabarez a fost aproape să dea lovitura de graţie în min. 79, când Cavani a tras de la marginea careului, iar Luiz Gustavo a deviat balonul, care s-a scurs foarte aproape de buturile lui Julio Cesar, aflat pe picior greşit.
Selecţionata ”auriverde” a marcat golul victoriei prin Paulinho (86), cu capul la colţul scurt, de lângă Caceres, în urma cornerului executat de Neymar: 2-1.

Brazilia va juca în ultimul act, pe 30 iunie, la Rio de Janeiro (pe Maracana), cu câştigătoarea celeilalte semifinale, Spania – Italia, care va avea loc joi, la Fortaleza.

Echipa ”celeste” va juca finala mică, tot duminică, la Salvador.

Brazilia, prima echipă care a marcat în 12 partide consecutive la Cupa Confederaţiilor, este neînvinsă de şapte meciuri în faţa Uruguayului, ultimul eşec fiind în iulie 2001 (0-1).

comments

comments




Leave a Reply

avatar