full screen background image

Areal de dezvoltare Suceava-Botoşani

Ion Lungu     Municipiul Suceava se asociază cu municipiul Botoşani, în vederea creării unui areal de promovare şi dezvoltare, prin accesarea instrumentelor de finanţare aferente programelor de investiţie teritoriale integrate (ITI).

Proiectul de hotărâre de asociere este pus pe masa de dezbateri a Consiliului Local Suceava, în şedinţa ordinară de astăzi, iniţiatorul acestuia, primarul Ion Lungu, precizând că demersul are, ca punct de plecare, necesitatea constituirii, într-un interval optim de timp, a formelor organizatorice care să permită accesarea programelor de finanţare europeană din perioada 2014-2020.

„Proiectul îşi propune să concretizeze voinţa celor două unităţi administrativ – teritoriale de a colabora pentru mobilizarea resurselor proprii, în vederea gestionării procesului de accesare a programelor de finanţare ale Uniunii Europene. În această etapă, până şi contractul de asociere va cuprinde doar clauze cu valoare de principiu, acestea urmând a se constitui în obligaţii concrete doar în momentul în care vor fi determinate priorităţile, investiţiile comune optime, precum şi programele care să permită realizarea acestora”, a declarat şeful administraţiei locale sucevene, Ion Lungu.

Astfel, clauzele generale şi clauzele concrete ale contractului de asociere între municipiul Suceava şi municipiul Botoşani, inclusiv obligaţiile financiare care vor trebui asumate de cele două părţi, vor fi, de asemenea, supuse analizării şi aprobării  deliberativului sucevean şi, respectiv, celui botoşănean. Contractul de asociere va fi semnat ulterior, în condiţiile mandatelor aprobate de cele două consilii locale, de către ordonatorii principali de credite, adică de către primarul de Suceava, Ion Lungu şi omologul său de la Botoşani, Ovidiu Portariuc.

comments

comments




Leave a Reply

avatar