full screen background image

Terenuri pentru restituirea imobilelor preluate abuziv de regimul comunist

florin-sinescu-1     Instituţia Prefectului Judeţului Suceava face toate demersurile posibile pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 165/2013 privind măsurile de finalizare a procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist.

O comisie constituită la nivelul Prefecturii va centraliza balanţele funciare întocmite în fiecare unitate administrativ-teritorială.

Vizate sunt 3 categorii de terenuri, respectiv cele aflate la dispoziţia comisiilor de fond funciar, terenuri din domeniul privat al comunei, oraşului sau municipiului, precum şi terenuri din domeniul public al acestora.

Prefectul, Florin Sinescu,  informează că, în judeţul Suceava este nevoie de circa 4050 de hectare de terenuri cu păduri şi, întrucât vechiul amplasament nu este disponibil, s-a optat pentru reconstituiri din proprietatea de stat.

“Am solicitat ,de la Minister, să obţinem această suprafaţă din pădurea statului. Legea nr. 1 din 2001 şi Legea nr. 247 din 2005 interziceau acest lucru, însă, este îmbucurător că, prin noul act normativ, legiuitorul a prevăzut ca din pădurea proprietate de stat să facem puneri în posesie, să putem finaliza şi acest proces”, a declarat Sinescu, adăugând că solicitările menţionate sunt trecute deja prin Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, urmând a fi operate punerile în posesie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar