full screen background image

Sesiune extraordinară a Parlamentului, după 25 august

Palatul_Parlamentului 2     Senatorul PSD Ilie Sârbu a anunțat, marți, că Parlamentul s-ar putea reuni într-o sesiune extraordinară după 25 august, pentru a adopta legea privind modificarea Constituției, o dată ”potrivită” pentru ca referendumul să fie organizat până la sfârșitul lunii octombrie.

“Nu e stabilit foarte clar, dar eu cred că luna potrivită ar fi sfârșitul lunii octombrie. Noi am discutat de principiu, probabil că vom avea o sesiune extraordinară. Noi, oricum, pe 25 sau în jurul lui 25 august ne întoarcem la Parlament, avem comisii, avem activități, deci s-ar putea foarte bine face în acea săptămână sesiune specială, extraordinară, ca să putem promova legea și după aceea, sigur, să-și urmeze cursul. E vorba de zile în care trebuie să stea, să meargă la Curte și să putem face referendumul la sfârșitul lunii octombrie”, a declarat Sârbu pentru RFI.

Liderul senatorilor PSD este de părere ca proiectul “poate intra și la 1 septembrie (în sesiune extraordinară-n.r.), fără nicio problemă, într-o săptămână poate fi trecută și e timp și atunci. Dar dacă tot ne reunim pe 25 august sau după 25 august, e în cutuma Parlamentului ca toate comisiile de specialitate să se întâlnească, să treacă rapoartele, ca pe data de 1 să putem intra să funcționăm din plin”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar