full screen background image

28 de infractori identificaţi de Rusalii şi Zilele Sucevei

Politia     Asigurarea climatului de ordine și liniște publică pe raza județului din perioada ”Sărbătorii Pogorârea Sfântului Duh – Rusaliile Ortodoxe” și a ”Zilelor Sucevei”, a constituit o prioritate la nivelul I.P.J. Suceava.

Astfel, pentru liniștea și siguranța cetățenilor, zilnic au acționat, în stradă, aproximativ 300 polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, transporturi, investigații criminale, investigarea fraudelor și acțiuni speciale.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, în perioada 22 iunie -24 iunie, numărul infracțiunilor de natură judiciară constatate s-a redus cu 22% comparativ cu perioada Sărbătorilor de Rusalii din anul 2012, totalizând 14 fapte, majoritatea vizând scandaluri pe fondul consumului de băuturi alcoolice, amenințări și furturi.

De remarcat este și faptul că, în această perioadă, nu a fost înregistrată nici o infracțiune de mare violență contra vieții și integrității persoanei (omor, tentativă de omor, lovituri cauzatoare de moarte), sau de tâlhărie.

Mai mult, polițiștii suceveni au constatat 24 infracțiuni în flagrant, fiind identificați 28 de infractori.

Profesionalismul și tactul de care au dat dovadă polițiștii în această perioadă a condus la depistarea a 2 persoane dispărute de la domiciliu, iar fermitatea echipajelor de poliție rutieră aflate într-o mobilitate continuă pe tronsoanele de drum cu risc de accidente rutiere a determinat adoptarea unei conduite preventive în trafic din partea conducătorilor auto.

În acest sens, în cele trei zile de minivacanță, polițiștii rutieri au constatat 27 de infracțiuni (-2 comparativ cu perioada Rusaliilor din anul 2012) și au aplicat 586 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier, fiind reținute 15 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Și actele de tulburare a ordinii și liniștii publice pe raza județului s-au diminuat, fiind aplicate de polițiști 127 de sancțiuni la Legea nr.61/1991, în scădere cu 36 față de perioada similară a anului trecut.

comments

comments




Leave a Reply

avatar