full screen background image

Podul Roşcani – Liteni va fi dat în folosinţă în august

Catalin Nechifor     Podul de la Roşcani –Liteni va fi dat în folosinţă cel târziu la începutul lunii august.

Aceasta este promisiunea făcută astăzi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a precizat că lucrările determinate de inundaţiile din 2010 au fost întârziate din cauza constructorului – SC Soconi Suceava.

El a ţinut să precizeze că banii au fost asiguraţi constant de Compania Naţională de Investiţii S.A. Bucureşti.

Nechifor: “În 2010 au fost inundaţii care au afectat grav podul de la Roşcani şi s-a decis transferarea lui către Compania de Investiţii. Valoarea refacerii era de 4 milioane de lei. Licitatia a fost câştigată de SOCONI, pentru 1,3 milioane de lei. Lucrările au început în 2012 şi trebuia să fie gata. Acum suntem undeva la 90% din lucrare terminată. Firma nu s-a preocupat să asigure un regim de lucru mai consistent, dar sper ca, în maxim 45 de zile, să fie finalizată. Banii alocaţi sunt suficienţi.”

Până la darea în folosinţă a podului de la Roşcani, prefectul Florin Sinescu spune că varianta ocolitoare se menţine în cele mai bune condiţii.

Sinescu: “Varianta ocolitoare la pod se prezintă în condiţii bune. Am discutat cu primarul şi nu sunt probleme. Toţi oamenii din Roşcani pot circula pe varianta asta. Am cerut primarului să monitorizeze varianta şi să intevină rapid dacă apar probleme sau breşe.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar