full screen background image

Ministrul Economiei: Sistemul bancar trebuie restructurat

ghiseu-bancar-500     Sistemul bancar are nevoie de restructurare, iar băncile să-şi reevalueze costurile, comisionale şi dobânzile, a declarat, joi, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

“Sistemul bancar trebuie să se restructureze. Poate sediile sunt prea mari, poate sunt prea multe. Nu zic să dea oameni afară, dar trebuie reevaluate costurile. Trebuie reduse comisioanele. Dobânda activă este mai mare faţă de cea de referinţă. Ecartul trebuie să scadă”, a spus Vosganian la conferinţa “Cei mai mari jucători din economie”, organizată de Ziarul Financiar.

Pe de altă parte, el a arătat că nu poate ca ministru al Economiei să spună guvernatorului Băncii Naţionale a României să reducă dobânda de referinţă.

“Nici mie nu mi-ar plăcea ca domnul Isărescu (Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, n.r.) să vorbească despre Oltchim, deşi este din Vâlcea. Dar dat fiid nivelul inflaţiei din România, cel mai mare din UE, este greu ca guvernatorul să decidă reducerea dobânzii de referinţă”, a mai spus Vosganian.

comments

comments




Leave a Reply

avatar