full screen background image

Ion Burlui, şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

Ioan Burlui 1      Colonelul Ion Burlui, fostul inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a devenit şeful pompierilor la nivel naţional.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Numirea sa a venit ca urmare a solicitării de încetare a împuternicirii în funcţia de şef al IGSU a lui Ioan Baş, decizie publicată în Monitorul Oficial în data de 14 iunie.

Burlui a preluat funcţia de inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, funcţia lui fiind echivalentă cu cea de secretar de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Colonelul Ion Burlui s-a născut în anul 1961 în comuna Mălini, judeţul Suceava. În anul 1983 a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi ai Ministerului de Interne din Bucureşti, arma Pompieri, cu diplomă de ofiţer. În perioada 1985 – 1990 a urmat cursurile Academiei de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Management, obţinând o diplomă de licenţă în management în domeniul economic – specializarea industrie, construcţii şi transporturi. În perioada 1996 – 1997, la Facultatea de Management a Academiei de Studii Economice Bucureşti, a obţinut o diplomă de specializare postuniversitară în domeniul „Managementul Firmei”. Din 2008 şi până de curând a urmat studii de doctorat la Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, obţinând titlul de doctor în economie.

Pe plan profesional, din 1983 şi până în 1987 a fost comandant de pluton şi ofiţer instructor la Scoala Militară de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne. Începând din 1987 şi până în 1992 a fost locţiitor comandant de companie la Grupul de Pompieri Suceava. În intervalul 1992 – 1993 a fost comandantul Companiei de pompieri Suceava. Din 1993 şi până în 1995 a deţinut funcţia de şef birou aprovizionare tehnică materială şi financiară a Grupului de Pompieri Suceava. În perioada 1995 – 2004, Burlui a deţinut funcţia de adjunct al comandantului unităţii pentru logistică la Grupul de Pompieri „Bucovina” Suceava. Din 2004 până în 2007 a lucrat ca şef serviciu logistică în cadrul nou înfiinţatului Inspectorat pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Bucovina” al judeţului Suceava. În intervalul 2007 – 2009 a deţinut funcţia de prim adjunct al inspectorul şef al ISU Suceava, iar din data de 8 decembrie 2009, până în aceste zile, a desfăşurat activitatea de inspector şef al ISU Suceava.

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava va fi asigurată de prim-adjunctul unităţii, colonelul Dan Hoffman.

comments

comments




Leave a Reply

avatar