full screen background image

Termen prelungit pentru depunerea declaraţiilor de impunere a veniturilor agricole

DGFPS     După ce a fost prelungit, termenul de depunere a declaraţiei fiscale (formularul 221) pentru persoanele fizice care realizează venituri din activităţi agricole, determinate pe bază de norme de venit, expiră pe data de 25 iunie 2013, informează Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava.

Acest nou termen este valabil pentru toţi contribuabilii, indiferent dacă cei vizaţi au depus sau nu declaraţia până la termenul iniţial de 27 mai 2013. Potrivit responsabililor instituţiei sucevene, nu se consideră depuse cu întârziere şi nu vor fi aplicate sancţiuni în cazul contribuabililor/asociaţilor desemnaţi care fac declaraţiile respective, până pe data de 25 iunie, inclusiv.

Modelul formularului precum şi instrucţiunile de completare acestuia pot descărcate de pe pagina web a ANAF sau pot fi obţinute gratuit de la sediul administraţiei finanţelor publice. Pentru completarea corectă a informaţiilor cuprinse în declaraţie, contribuabilii pot beneficia de asistenţă din partea reprezentanţilor acestora.

Potrivit Direcţiei Generale a Finanţelor publice Suceava veniturile agricole care fac obiectul impunerii sunt cele realizate din cultivarea produselor agricole vegetale; exploatarea pepinierelor viticole, pomicole şi alte asemenea; creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală. Veniturile din activităţile agricole sunt impozitate prin aplicarea cotei de impozitare de 16% asupra normei de venit stabilite pe unitatea de suprafaţă(ha), cap de animal  sau pe familie de albine. DGFP Suceava informează că, în cazul în care activitatea se desfăşoară în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică, obligaţia depunerii declaraţiei revine asociatului care răspunde pentru îndeplinirea obligaţiilor asociaţiei. Pe baza declaraţiei depuse, organul fiscal stabileşte impozitul anual datorat şi emite decizia de impunere.

Plata impozitului anual, stabilit conform deciziei anuale, se efectuează către bugetul de stat în doua rate egale, astfel: 50% din impozit până la data de 25 octombrie, inclusiv; 50% din impozit până la data de 15 decembrie, inclusiv. În cazul veniturilor realizate din silvicultură şi piscicultură, plăţile anticipate se fac în 4 rate egale, până ziua de 25, inclusiv, a ultimei luni din trimestru.

comments

comments




Leave a Reply

avatar