full screen background image

Perspective slabe pentru economia mondială

g8     Liderii G8 au transmis luni că perspectivele economiei mondiale rămân slabe, chiar dacă riscurile de declin s-au redus, parţial datorită măsurilor adoptate în Statele Unite, zona euro şi Japonia, transmite Reuters.

Într-o declaraţie transmisă după discuţiile din cadrul reuniunii G8 din Irlanda de Nord privind economia globală, liderii principalelor puteri mondiale au mai spus că Japonia trebuie să răspundă provocării de a defini un plan fiscal pe termen mediu credibil.

“Riscurile de declin în zona euro s-au diminuat în ultimul an, însă (zona) rămâne în recesiune”, se atrage atenţia în declaraţie.

“Relansarea SUA continuă, iar deficitul se reduce rapid în contextul unei nevoi continue de progres spre o sustenabilitate fiscală echilibrată pe termen mediu şi de investiţii ţintite pentru a impulsiona creşterea”, se mai menţionează în comunicat.

Liderii G8 au adăugat că politica fiscală ar trebui să permită o flexibilitate pe termen scurt pentru adaptarea la diferitele condiţii economice. “Ar trebui făcute diferenţe între ritmurile consolidării fiscale pentru diferitele circumstanţe ale economiilor naţionale”, precizează declaraţia.

comments

comments




Leave a Reply

avatar