full screen background image

Parlamentul a respins referendumul iniţiat de Băsescu

referendum     Senatul şi Camera Deputaţilor au respins, marţi, cu 191 voturi “pentru”, 123 de voturi “împotrivă” şi 69 de abţineri, hotărârea care avizează favorabil solicitarea preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui nou referendum pentru Parlamentul unicameral cu 300 de aleşi.

La şedinţa Parlamentului în care s-a discutat scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu  referitoare la organizarea unui nou referendum privind Parlamentul unicameral cu maximum 300 de aleşi, senatorul PNL Ioan Ghise a cerut de mai multe ori cuvântul invocând o procedură, iar Zgonea a refuzat solicitându-i să menţioneze articolul din Regulament pe care îl vizează.

“X sau X+1 sau X+2 articol”, i-a răspuns, pe rând, Ghişe care l-a acuzat pe Zgonea de “abuz”.

În final, lui Ghişe i-a fost dat cuvântul, acesta arătând că Parlamentul reprezintă suveranitatea poporului şi că la precedentul referendum de suspendare a preşedintelui nu a finalizat procedura. Potrivit lui Ghişe, la referendumul din 2012 Parlamentul trebuia să decidă procedura de urmat, iar Parlamentul nu a făcut acest lucru.

“Acum, un cetăţean român vine să ceară referendum, dar nu are competenţă, pentru că nu a fost finalizată procedrura referendumului de atunci”, a susţinut Ghişe.

“Emoţionantă şi interesantă prezentarea de la articolul X+2”, a replicat Zgonea.

La rândul său, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a spus că nu a înţeles ce vrea să spună Ghişe şi că nu i-a văzut nici tricoul.

Zgonea a dat apoi cuvântul grupurilor parlamentare, fără să mai facă alte aprecieri.

Comisiile juridice reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au avizat favorabil, luni, iniţierea referendumului anunţat de către preşedintele Traian Băsescu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar