full screen background image

ACET va anunţa cu cât scumpeşte apa curentă şi canalizarea

acet sv     Tarifele majorate pe care sucevenii le vor plăti pentru serviciile de apă potabilă şi canalizare nu au fost, deocamdată, stabilite.

Modificarea trebuie să intre în vigoare de luna viitoare, dar se aşteaptă încă avizul Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, căreia i-a fost trimisă o situaţie cu cheltuielile materiale şi de personal.

După primirea avizului va fi necesară aprobarea unui proiect de hotărâre a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, care cuprinde localităţile unde sunt prestate servicii de apă şi de canalizare.

În prezent, ACET facturează metrul cub de apă potabilă cu 3,7 lei, iar cel deversat la reţeaua de canalizare cu 2,03 lei.

Directorul ACET Suceava, Ştefan Groza, a declarat că scumpirea tarifelor este necesară în vederea derulării unor proiecte europene pentru care a fost necesară şi accesarea de credite, una din condiţiile stabilite fiind ca tarifele pentru serviciile prestate să fie adaptate astfel încât să poată fi achitate ratele.

comments

comments




Leave a Reply

avatar