full screen background image

3 evazionişti fiscali cercetaţi de poliţie

bani1     Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat începerea urmăririi penale faţă de M. Dumitru, de 43 de ani, din  municipiul Rădăuţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
În sarcina  acestuia s-a reţinut faptul că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din localitate, a refuzat să prezinte organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu în scopul împiedicării verificărilor financiare în termen de 15 zile de la somaţie.
După definitivarea cercetărilor se va dispune procedural.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat începerea urmăririi penale faţă de S. Marian, de 27 de ani, din municipiul Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, a reţinut şi nu a virat cu intenţie în termen de cel mult 30 de zile sumele de bani reprezentând impozitele şi contribuţiile angajaţilor, producând un prejudiciu de 10.258 de lei, pentru perioada septembrie 2010 – septembrie 2011.
După definitivarea cercetărilor se va dispune procedural.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat începerea urmăririi penale faţă de R. Corneliu, de 43 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală.
În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în calitate de administrator al unei întreprinderi individuale din localitate, a înregistrat în contabilitate o operaţiune fictivă de achiziţie a cantităţii de 54,73 de metri cubi buştean gater răşinoase, în valoare de 11.537 de lei, de la un agent economic declarat inactiv încă din data de 07.10.2010 şi care nu a desfăşurat niciodată activitate cu material lemnos.
Prin aceste activităţi infracţionale s-a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 3.722 de lei, din care a fost recuperată suma de 1.000 de lei.
După definitivarea cercetărilor se va dispune procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar