full screen background image

Votul din Senat pentru revizuirea Constituţiei a fost amânat

Senat     Liderii USL au amânat votul din plenul Senatului asupra proiectului de revizuire a Constituţie pentru începutul lunii septembrie. Comisia intenţionează să trimită proiectul revizuirii la Birourile Permanente Reunite, cel târziu miercuri, spun surse citate de Mediafax.

Parlamentarii s-au reunit luni pentru dezbateri în comisia de revizuire, în care s-au discutat şi amendamentele pe justiţie depuse de Consiliul Superior al Magistraturii. O şedinţă de la care, din nou, şeful comisiei, Crin Antonescu a lipsit pentru a merge într-o deplasare externă, în Croaţia.

„Se dorește să fie adoptată revizuirea Constituției cât mai repede posibil, însă e vorba de legea fundamentală a țării, iar în unele medii sun criticați că încercăm să grăbim calendarul, ceea ce nu ar fi tocmai bine. Din această cauză, în zilele următoare, Comisia își va încheia lucrarea, va înainta Biroului Permanent proiectul care va urma calea legală. După ce se pronunță CCR, Birourile Permanente ar putea lua o hotărâre , fie convocând o sesiune extraordinară în iunie, fie una în ultima parte a lunii august, depinde de observațiile pe care le vor face consiliul legislativ și CCR”, a declarat senatorul PSD Toni Greblă pentru B1 TV.

Procedura parlamentară prevede că documentul, împreună cu avizul Consiliului Legislativ, se transmite Curţii Constituţionale spre analiză. Potrivit legii, CC are termen 10 zile pentru a emite un punct de vedere asupra proiectului de revizuire. Astfel, avizul Curţii Constituţionale ar putea veni după încheierea actualei sesiuni parlamentare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar