full screen background image

Băsescu se întâlneşte cu şeful CIA

Traian-Basescu2     Vizite importante zilele acestea la Bucureşti. Preşedintele Traian Băsescu îl primeşte astăzi pe secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patrushev. Iar marţi ajunge la Bucureşti şeful CIA, John Brennan. Vizitele celor doi înalţi oficiali vin în contextul în care în această după-amiază Consiliul Superior de Apărare a Ţării ia în discuţie starea industriei de apărare şi planul de înzestrare a armatei pentru perioada 2013 – 2022.

Şeful CIA, John Brennan, va sosi marţi la Bucureşti şi va avea o întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a declarat duminică că îl va întreba pe oficialul american dacă autoirităţile din ţara sa au monitorizat cetăţeni români.John Owen Brennen conduce Agenţia de Informaţii a Statelor Unite din luna martie a acestui an. Anterior, acesta a fost timp de patru ani consilierul preşedintelui Barack Obama pe teme de securitate şi contraterorism. Între 2004 şi 2005, Brennen a condus Centrul Naţional de Contraterorism al Statelor Unite.

Înainte de întâlnirea cu şeful CIA, preşedintele îl va primi astăzi la Cotroceni pe secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patrushev. Acesta a condus timp aproape de nouă ani, până în 2008, FSB, serviciul secret al Federaţiei Ruse, funcţie pe care a preluat-o chiar de la Vladimir Putin. Patrushev şi-a început cariera în KGB în 1975.

Vizitele celor doi înalţi oficiali vin în contextul în care în această după amiază CSAT ia în discuţie starea industriei de apărare şi planul de înzestrare a armatei pentru perioada 2013 – 2022. Tot astăzi, CSAT ar putea lua în discuţie şi privatizarea firmelor din industria aeronautică de apărare ca Romaero, IAR Ghimbav şi Avioane Craiova SA.

comments

comments




Leave a Reply

avatar