full screen background image

România, reclamată de UDMR la FIFA

romania-trinidad     UDMR a trimis o nouă scrisoare la FIFA, în care atrage atenţia forului european asupra atitudinii rasiste a fanilor români la partida amicală România – Trinidad-Tobago, scor 4-0, disputată săptămâna trecută pe Arena Naţională din Bucureşti.

Conform comunicatului transmis agenţiei ungare de presă MTI, UDMR şi deputatul Marko Attila, în calitate de semnatar al scrisorii, mulţumesc FIFA pentru “reacţia promptă şi corectă la adresa manifestărilor antimaghiare din interiorul fotbalului românes”, informează Jurnalul Naţional.

Amenda de 20.000 de franci elveţieni dictată de FIFA la adresa României la mijlocul lunii mai dovedeşte că “fanii români s-au comportat necorespunzător” la partida Olanda-România, care a avut loc pe 26 martie la Amsterdam, consideră semnatarii plângerii.

UDMR aminteşte că atitudinea FRF reprezintă “în continuare un motiv de îngrijorare”, din moment ce federaţia română “nu se preocupă de atitudinea rasistă şi xenofobă a fanilor ei”, ci încearcă să micşoreze pedeapsa printr-un recurs.

“Dorim să atragem atenţia că FRF nu ia în serios atitudinile şi discriminările rasiale şi etnice”, se arată în comunicatul UDMR, care scoate în evidenţă incidentele de la partida amicală dintre România şi Trinidad-Tobago, când “suporterii români i-au umilit pe jucătorii caribieni printr-o atitudine rasistă, fapte relatate inclusiv de presa sportivă din România. Ar fi în folosul FRF să se preocupe cu aceste probleme, în loc să caute mereu scuze”.

Miza reală rămâne aceeaşi ca şi la precedenta plângere depusă: prima partidă oficială a României de pe teren propriu, cu Ungaria, în septembrie, să se joace cu porţile închise.

comments

comments




Leave a Reply

avatar