full screen background image

Prezenţa slabă la urne nu va legitima noua Constituţie

Acatrinei 1210105     Constituţia României, nu trebuie afectată în esenţa ei, la actul fundamental al ţării fiind necesare doar unele amendamente şi modificări, opinează Gheorghe Acatrinei, preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a Partidului România Mare.

Acatrinei ţine foarte mult la articolul 1 al Constituţiei, cel care prevede că  „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, politicianul sucevean subliniind că, „de acesta nu trebuie să se atingă nimeni”.

Ex-senatorul PRM de Suceava este nemulţumit şi de faptul că din comisia care întocmeşte proiectul legislativ „fac parte oameni  subţiri”.

„La o Constituţie modernă nu pot lucra decât marii specialişti ai dreptului naţional şi internaţional, cu consultarea teoreticienilor, specialiştilor şi practicienilor în domeniu”, reliefează Acatrinei, adăugând că la şefia comisiei care pregăteşte importantul proiect legislativ nu trebuia să stea copreşedintele USL, Crin Antonescu, ci un jurist academician.

Liderul PRM iterează că actul suprem nu trebuie, de asemenea, să aibă în vedere doar organizarea teritoriala-administrativă, funcţionarea organelor centrale şi regionale ale administraţiei publice de stat, ci şi reglementări care să privească securitatea socială a cetăţeanului. Aceasta în condiţiile în care, starea de sănătate a populaţiei este în continuă degradare, iar nivelul de trai scade.

„Constituţia nu trebuie să prevadă doar reglementări statale, esenţiale fiind prevederile care privesc poporul, cel care, de altfel, este chemat la referendum să valideze actul suprem”, accentuează preşedintele PRM Suceava.

Acatrinei nu este de acord nici cu cvorumul de 30% din numărul total al electorilor, susţinând că o prezenţă slabă la urne nu va legitima Constituţia României.

„Sunt convins că, la contestaţia făcută de opoziţie, Curtea Constituţională va respinge acest cvorum”, a conchis Gheorghe Acatrinei, preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a Partidului România Mare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar