full screen background image

Lungu: Să nu ne întindem mai mult decât ne ţine plapuma

Lungu 10     Ion Lungu, şeful administraţiei locale sucevene, evidenţiază că, din păcate, după cum s-a văzut şi din statisticile oficiale, foarte multe societăţi au declarat procedura de insolvenţă, amenzile fiind, de asemenea, foarte greu de încasat.

Lungu remarcă, totuşi, şi un aspect pozitiv, acela că deficitul secţiunii de funcţionare a bugetului local, după primul trimestru al anului, este de 3,4 milioane de lei, mai mic cu 6,9 milioane de lei faţă de cele dintâi 3 luni ale anului trecut şi cu 6,6 milioane de lei sub cel de la finele lui 2012.

Potrivit edilului şef, aceasta înseamnă că încep să dea roade eforturile Finanţelor, pe linia acţiunii de achitare a arieratelor, precum şi de neangajare a altor cheltuieli, decât dacă sunt plătite cele vechi.

„Este bine să facem o regularizare,  reglementare, o echilibrare contabilă, în aşa fel încât să avem o situaţie solidă la Primărie, pentru că se pune problema adoptării Legii insolvenţei primăriilor. Sigur, nu este cazul Primăriei municipiului Suceava, însă trebuie să fim atenţi să nu ne întindem mai mult decât ne ţine plapuma”, a conchis primarul Lungu. 

comments

comments




Leave a Reply

avatar