full screen background image

Guvernul va aloca bani pentru lucrări la diguri

dig     Guvernul va aloca sume din Fondul de Intervenţie pentru lucrări necesare la diguri, a anunţat, miercuri, premierul Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

“Înţeleg că nu sunt lucruri foarte grave, cel puţin legate de Dunăre, dar vremea este în continuare aşa cum este şi aş vrea să facem ca şi până acum. Cât mai multă pregătire înaint
e, cu atât mai mici sunt efectele sau cu atât mai puţin rele sunt urmările. Astăzi o să mai alocăm nişte bani din Fondul de intervenţie pentru lucrări la digurile necesare”, a precizat primul ministru.

Premierul a adăugat însă că, dincolo de sumele alocate pentru refacerea digurilor, este foarte importantă organizarea eficientă. El a menţionat că mai sunt câteva zile în care se vor înregistra precipitaţii, fenomene favorabile agriculturii, dar mai puţin avantajoase din alte puncte de vedere.

“Faţă de situaţia din alte ţări europene, trebuie să îi mulţumim lui Dumnezeu, la noi a fost mult mai puţin rău, dar şi organizarea bună ne ajută să scăpăm de necazuri”, a spus el.

Victor Ponta a mulţumit vicepremierului Liviu Dragnea, miniştrilor şi autorităţilor cu atribuţii în domeniu pentru faptul că în aceste zile s-au organizat şi au luat măsurile necesare. El le-a cerut ca şi în continuare să fie vigilenţi şi să trateze cu maximă atenţie această chestiune.

Premierul Victor Ponta a cerut în urmă cu două zile, în cadrul comandamentului convocat pentru combaterea efectelor inundaţiilor, ca autorităţile să ia toate măsurile de prevenţie, chiar dacă specialiştii anunţă că Dunărea nu va depăşi cota de inundaţie.

Totodată, el a cerut ca până miercuri, la şedinţa de Guvern, miniştrii de resort să îl anunţe în legătură cu eventualele investiţii sau modificări ce trebuie realizate.

Tot la momentul respectiv, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că se pare că nivelul Dunării nu va depăşi cota de inundaţii, dar a adăugat că toate structurile regionale de la Apele Române trebuie să monitorizeze “fiecare bucăţică” de dig.

comments

comments




Leave a Reply

avatar