full screen background image

Lucrările la centura ocolitoare a Sucevei continuă

centura 1     Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor a declarat, astăzi, că la centura ocolitoare a minicipiului Suceava se lucrează, de aproximativ două luni de zile, într-un ritm alert.

Astfel, acum se lucrează în 6 puncte, 5 puncte în zona Moara – Șcheia și într-un punct în zona Șcheia – Pătrăuți. Potrivit lui Nechifor, în cele 6 șantiere sunt 50 de muncitori, 16 utilaje specializate și 15 autobasculante.

Nechifor: “Ritmul de lucrări este unul foarte consistent şi asta ne face să credem că, într-o perioadă destul de scurtă de timp, lucrurile se pot apropia de final. Principala noastră ţintă pentru acest an este finalizarea legăturii între DN2 şi DN 17.”

Aflat chiar azi în control pe șoseaua de centură, Nechifor a declarat că, în cel mai scurt timp, va fi da în folosință cel puțin un troson respectiva lucrare.

Nechifor: “Vedem că se lucrează foarte consistent, chiar dacă nu am găsit pe teren roabe, firma constructoare are dotarea necesară, are asigurată aprovizionarea cu tot ceea ce înseamnă materiale de construcţie. Sperăm să finalizăm cât mai repede aceste câteva tronsoane care mai au dificultăţi.”

Lucrările au început în 2007, iar valoarea acestei investiții se ridică la 350 de milioane de lei.

Pentru anul acesta s-a obținut o finanțare de 73 de milioane de lei.

Pentru finalizarea integrală a rutei ocolitoare a municipiului Suceava, ar mai fi necesari aproximativ 70 de milioane de lei.

Autoritățile județene speră să obțină acești bani la rectificarea bugetară din vară.

centura 2centura 3

 

 

 

 

 

centura 4centura 5

 

 

 

 

 

centura 6

comments

comments




Leave a Reply

avatar