full screen background image

Flutur: Guvernul a blocat finanţarea proiectelor pe Fondul de Mediu

flutur     Senatorul PDL Gheorghe Flutur afirmă, printr-un comunicat de presă, că guvernul Ponta a tăiat şi fondurile primăriilor pentru investiţiile pe Fondul de Mediu.

“După un lung șir de minciuni privind finanțarea unor investiții foarte importante pentru comunitățile locale – centura Sucevei, modernizarea drumurilor, reabilitarea termică a clădirilor, realizarea de retele de gaz, retele de apa potabila si canalizări – Guvernul Ponta este prins cu mîța în sac, cu încă o minciună.

Ca urmare a unei interpelări adresate Ministrului Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, am primit un răspuns prin care se recunoaşte faptul că nu se mai finanțează proiecte de realizare a rețelelor de apă, de canalizare, stații de tratare și de epurare. În situația de a pierde finanțarea sunt mai multe primării din județul Suceava, cu primari atât de la PDL dar și de la USL – PSD sau PNL.

Multe primării se află în situații de extremă dificultate, fiecare cu probleme complexe. Comunitătile locale sunt condamnate la nedezvoltare – lipsa utilităților este o piedică majoră în calea dezvoltării, primăriile vor încasa tot mai puțini bani la bugetul local. Populația este privată de servicii elementare pentru sănătate – apa potabilă și canalizarea. La fel, pentru școli, spitale, dispensare sau alte instituții.

Mai mult decât atât, în conformitate cu noile măsuri de ordin fiscal luate de Guvern, primăriile se vor mai confrunta cu o gravă problemă. Dacă vor încerca să obțină decontarea unor lucrări din cadrul proiectelor finanţate pe Fondul de Mediu, vor trebui depuse cereri de finanțare pentru lucrări executate pana la 20 mai. Cum aceste cereri trebuie sa fie argumentate prin facturi, întreb ce vor face primarii dacă nu vor primi finanţare, deci nu vor putea plăti facturile în 90 de zile ? Se vor înregistra cu arierate ? Deci primarii vor deveni penali? Cum chiar în răspunsul la interpelare se precizează că… anumite cereri vor putea fi acceptate la decontare, dacă… vor fi încasări la bugetul AFM, situația este dificilă.

Nu pot accepta o astfel de abordare a Guvernului USL. Mă voi bate pentru ca Guvernul să găsească soluţii astfel încât contractele semnate să fie respectate. Voi cere Guvernului să țină cont de astfel de situații și să aloce fonduri la prima rectificare bugetară, cea din luna iulie.

Prea ușor USL recidivează în minciună și incompetentă. Nu este drept ca populația și primariile să sufere ca urmare a indiferenței și incompetenței Guvernului, ca urmare a aroganței și diletantismului USL, o bătaie de joc continuă la adresa populației.”, arată Flutur în documentul citat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar