full screen background image

192 de locuri pentru elevii cu nevoi speciale

copchilasi     În următorul an şcolar, pentru elevii cu nevoi speciale sunt disponibile 192 de locuri în cadrul a patru unităţi şcolare din judeţul Suceava, respectiv Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Vicovu de Sus, şi Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc.

„Locurile pentru învăţământul special nu intră în repartizarea computerizată, iar pentru înscriere elevul trebuie să prezinte certificatul care atestă gradul şi handicapul acestuia” a precizat Laurenţa Hacman, purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava.

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului dispune de 48 de locuri în patru clase în cadrul filierei tehnologice, domeniile Turism şi alimentaţie, Fabricarea produselor din lemn şi Industrie textilă şi pielărie. 72 de locuri pune la dispoziţie Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava, domeniile pregătirii de bază fiind: Mecanică, Construcţii, instalaţii şi lucrări publice, Fabricarea produselor din lemn şi Industrie textilă şi pielărie.

Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Vicovu de Sus, a alocat absolvenţilor de clasa a VIII-a 24 de locuri în domenii precum Electronică- automatizări şi Turism şi alimentaţie.

Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc dispune de 24 de locuri, în cadrul domeniilor Turism şi alimentaţie şi Construcţii, instalaţii şi lucrări publice.

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava are 96 de locuri disponibile (opt clase) în domeniile: Mecanică, Construcţii, instalaţii şi lucrări publice, Fabricarea produselor din lemn şi Industrie textilă şi pielărie.

Repartizarea pe locurile din unităţile de învăţământ special se face în funcţie de tipul şi gradul de deficienţă, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere sau de absolvire. Înscrierile se fac în zilele de 11 şi 12 iulie, iar data repartizării este 13 iulie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar