full screen background image

Sucevenii se intoxică cu apă potabilă infestată

fantana     Lipsa foselor septice sau izolarea necorespunzătoare a acestora, precum şi grajdurile construite în pantă, deasupra fântânilor, sunt principalele cauze care stau la baza infestării apei cu nitraţi şi nitriţi.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava atrag atenţia că, în mai mult de jumătate din cele 114 oraşe şi comune ale judeţului tău, poluarea cu aceste reziduuri reprezintă o problemă pentru populaţie.

Localnicii consumă în continuare apă din fântâni, chiar dacă analizele au arătat în unele cazuri depăşiri cu 150 % a nivelului de nitraţi, deoarece nu au alte surse de aprovizionare.

Consumată constant, apa cu un nivel ridicat de nitraţi poate duce la cancer de colon şi probleme arteriale la adulţi, precum şi probleme mintale sau chiar intoxicaţii la copii.

Medicii avertizează că ideea potrivit căreia prin fierbere apa scapă de nitraţi şi nitriţi este eronată – concentraţia de urină creşte în apa fiartă.

Potrivit unei situaţii întocmite de Oficiul de Studii Agrochimice, scăderea concentraţiei de nitraţi din apă s-ar putea face numai prin depozitarea gunoiului de animale pe platforme betonate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar