full screen background image

Prefectura solicită atenţie maximă la eventualele inundaţii

Sinescu     Autorităţile judeţului Suceava se menţin în stare de alertă pentru a preveni efectele eventualelor ploi torenţiale care vor reîncepe astăzi.

La videoconferinţa din această dimineaţă a premierului cu prefecţii, conducerea Administraţiei Naţionale de Meteorologie a precizat că în următoarele 3 zile se vor semnala precipitaţii care, local, vor căpăta aspect de aversă.

Prefectul Sucevei, Florin Sinescu, a solicitat politiştilor, jandarmilor şi angajaţilor ISU de pe întreg teritoriul judeţului să monitorizeze atent podurile şi podeţele, iar silvicultorilor să verifice torenţii din fondul forestier.

Sinescu: “Tot ce înseamnă zonă unde sunt deja resturi vegetale adunate la poduri şi podeţe, să le spunem primarilor, să facă, rapid, eliberarea respectivelor zone, să putem asigura secţiunea de scurgere a apei. Am putea avea probleme pentru că, în urma precipitaţiilor din ultimele zile, pământul este deja îmbibat cu apă şi discutăm deja de acumulări. De aceea, vreau să asigurăm rapid secţiunea de scurgere, ăsta este elementul principal pe care trebuie să-l facem.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar