full screen background image

Medicii suceveni atrag atenţia asupra consumului de ciuperci

ciuperci     Medicii suceveni atrag atenţia asupra consumului de ciuperci culese din păduri sau de pe pajişti. De multe ori culegătorii nu deosebesc ciupercile comestibile de cele otrăvitoare, care pot fi letale.

În plus, unele categorii, precum hribii sau champinion, pot da simptome toxice dacă sunt culese prea târziu sau dacă sunt atacate de paraziţi.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Ludovic Abiţei, a precizat că intoxicaţiile cu ciuperci îi pot afecta chiar şi pe cunoscători, având în vedere fenomenul de încrucişare cu spori între ciupercile comestibile şi cele otrăvitoare.

Abiţei: “Problema este că aceia care culeg ciupercile din pădure le mai confundă, cele comestibile, cu cele otrăvitoare, nu toţi sunt cunoscători. Sfatul meu este unul singur: cumpăraţi ciuperci de la magazine. E drept că acolo nu sunt aduse specii de pădure, ci de cultură, dar sunt sigur verificate şi sănătoase. În pădure, am spus, le mai poţi confunda. Şi e suficientă una într-o tigaie pentru ca toată familia să aibă probleme…”

comments

comments




Leave a Reply

avatar