full screen background image

Împotriva traseismului, în noua Constituţie

constitutia-rom     Premierul Victor Ponta a declarat, luni, înaintea şedinţei USL, că şi membrii PSD din Comisia de revizuire a Constituţiei vor vota împotriva treseismului politic, el precizând că asupra acestei chestiuni există o înţelegere în cadrul USL.

“Asta categoric vor vota şi cei de la PSD. Problema este că dacă avem vot pe liste nu mai poţi să ai procedura aceea în care în colegiu se face referendum. Atunci se pierde mandatul pentru schimbarea partidului. Probabil că nu o să acoperim ceea ce s-a întâmplat de altfel şi în aceşti ani cu primarii care nu şi-au dat demisia din partid, dar de fapt erau în opoziţie faţă de propriul partid. Probabil că rămâne acea singură portiţă, dar oricum e un pas important pentru sancţionarea traseismului şi cred că vom vota. E un punct asupra căruia ne-am înţeles”, a spus Ponta.

El a arătat că această situaţie se va perpetua pentru că nu există o decizie în Parlament asupra modului în care se vor alege viitorii parlamentari.

“Ca să nu mai vorbim că nu poţi să pui în Constituţie că sunt aleşi uninominal sau proporţional. Legea electorală nu se pune în Constituţie”, a spus Ponta.

Comisia de revizuire a Constituţiei nu a admis niciunul dintre amendamentele formulate pentru combaterea traseismului politic în cazul parlamentarilor, reprezentanţii PSD optând să se abţină sau să nu-şi susţină amendamentele pe această temă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar