full screen background image

Grapini: Impozitul forfetar este o măsură bună

maria grapini 2     Aplicarea impozitului forfetar este o măsură bună pentru cei corecţi, iar asociaţiile profesionale au apreciat că operatorii vor plăti în unele cazuri şi de trei ori mai puţin, a arătat, luni, Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism.

“Chiar dacă măsura se va aplica de la 1 iulie 2013 iar operatorii vor fi anunţaţi despre normele de aplicare doar cu câteva zile înainte, cred că va fi o măsură bine primită. Ca om care vine din mediul de afaceri nu mă deranja să aflu doar şi cu o zi înainte dacă era o măsură bună, care să ducă la creşterea afacerii. Ca om care vine din mediul privat vreau ca ministerul pe care îl conduc să poată aplica politici corecte pentru întreprinzători, să existe reciprocitate între privaţi şi stat. Am promisiuni că şi scăderea impozitului pentru IMM-uri va fi realizată de Ministerul Finanţelor Publice tot începând cu data de 1 iulie 2013”, a spus Maria Grapini.

Impozitul în sumă fixă nu va fi aplicat în domeniul taximetriei.

Potrivit autorităţilor, impozitul forfetar se va introduce pentru categoriile de servicii la care cheltuiala administrativă pentru plata impozitului pe profit este mare atât pentru întreprinzător, cât şi pentru stat.

Sumele de plată nu vor fi egale pentru toate serviciile şi se va ţine cont de indicatori precum capacitatea locaţiei, calitatea amplasamentului, tarifele medii adecvate locaţiei.

Potrivit autorităţilor, impozitul forfetar va fi introdus pentru simplificarea administrativă la întreprinzător şi la instituţiile de control ale statului, pentru evidenţierea veniturilor în mod corect şi pentru realizarea de profit în vederea repartizării pentru dezvoltare sau dividende, de către întreprinzători. Aceştia vor plăti suma fixată, indiferent de cât profit vor realiza.

comments

comments




Leave a Reply

avatar