full screen background image

Cod galben de ploi torenţiale, grindină, intensificări de vânt

cod 10 1     Atenţionarea este valabilă de astăzi, de la ora 16.00, până joi.

Mai multe despre vremea din următoarele zile ne spune directorul ANM, Ion Sandu: “Aşa cum anticipam vineri, ANM a emis două atenţionări cod galben. Va începe să plouă în după amiaza aceasta, până mâine dimineaţă – prima atenţionare. A doua atenţionare, de mâine dimineaţă, până miercuri dimineaţă, la ora 9, va ploua peste toată România din cauza instabilităţii atmosferice, dar codul galben este pentru zonele unde se vor înregistra cantităţi mari de precipitaţii, 20-25 l/mp şi, izolat, 50-60 l/mp.”

Mâine dimineaţă va fi emisă şi o a treia atenţionare, valabilă până joi seara, din cauza cantitiăţilor mari de precipitaţii ce vor cădea asupra ţării.

Ion Sandu ne dă şi o veste bună: “Sunt semnale, în momentul de faţă, că din data de 14 iunie, ploile vor fi în cantităţi nesemnificative.”

Primul ministru Victor Ponta a convocat, în această dimineaţă, un comandament de urgenţă la Palatul Victoria, pentru a discuta despre situaţia grea care se anunţă în România în zilele următoare, din cauza ploilor abundente prognozate de meteorologi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar