full screen background image

Ajutor financiar pentru crescătorii de vaci de lapte

ferma vaci     Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură(APIA) Suceava informează pe potenţialii beneficiari că, până pe 15 iulie, pot depune cererile pentru obţinerea ajutorului specific acordat producătorilor de lapte şi celor de carne de vită din zonele defavorizate, pe anul 2013.

Directorul executiv, Eugen Mogoş, anunţă pe fermierii interesaţi că de acest sprijin financiar pot avea parte crescătorii de vaci şi bivoliţe de lapte, precum şi crescătorii de taurine şi metişi din rase pentru carne.

Fiecare solicitant trebuie să depună, la Centrul judeţean al APIA Suceava o cerere pentru toate exploataţiile deţinute, cu cod de exploataţie înregistrat în Registrul Naţional de Evidenţă al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Mogoş atenţionează că este obligatoriu ca exploataţiile să fie organizate în zonele defavorizate, registrul individual al exploataţiei să fie actualizat, iar bovinele fie parte a programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor.

APIA pune la dispoziţie formulare pre-tipărite de cerere, iar aceasta va fi vizată de către responsabilii Oficiului Judeţean pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie.

„Nerespectarea condiţiilor de eligibilitate, precum a cerinţelor legale privind mediul, identificarea şi înregistrarea animalelor poate atrage, după caz, reducerea sau excluderea de la plată, respectiv penalităţi şi sancţiuni”, specifică Mogoş.

La dosar vor mai prinse următoarele documente: copie după cartea de identitate sau certificatul de înregistrare fiscală, după caz; copie de pe paşaportul fiecărui animal; dovada înregistrării  în Registrul Unic de Identificare al APIA; adeverinţa emisă de către medicul veterinar, care atestă că bovinele deţinute în exploataţie sunt cuprinse  în programul de eradicare a bolilor, şi cu acţiunile efectuate la zi, precum şi o copie după documentul de coordonate bancare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar