full screen background image

Acțiuni pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică

Politia     În perioada 7 iunie – 8 iunie, pe raza județului, polițiștii au organizat acțiuni punctuale pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică în zona gărilor și aerogărilor, a barurilor, discotecilor și zonelor de agrement, prevenirea faptelor de comerț ilicit, contrabandă cu produse accizabile, siguranța traficului rutier și identificarea persoanelor dispărute/urmărite în condițiile legii, cu următoarele rezultate:

– pieţe/târguri în care s-a acţionat = 25
– societăți comerciale controlate = 213
– obiective asigurate cu pază verificate = 20
– patrulări în staţiile CFR şi zonele limitrofe = 48
– trenuri de călători patrulate = 47
– persoane dispărute identificate = 3
– percheziţii domiciliare efectuate = 2
– infracțiuni constatate = 14, din  care 3 de natură judiciară, 10 la regimul rutier și una alte genuri;
– permise de conducere reţinute = 19
– certificate de înmatriculare retrase =14
– total contravenţii aplicate = 430, în valoare de 81.435 lei
– valoarea bunurilor confiscate    = 16.045 lei, constând în produse alimentare, textile, ustensile de grădinărit, valută și lei, etc.

Exemple:

Pe 7 iunie, polițiștii Serviciului de Investigarea Fraudelor, împreună cu comisari ai Gărzii Financiare Suceava și inspectori din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Suceava  au organizat și executat o acţiune pe raza municipiului Suceava pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale ce se comit în sectoarele de producţie, depozitare, transport şi comercializare a cărnii şi produselor din carne, ocazie cu care au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 delei, toate la Legea 12/1990 modificată și confiscate bunuri în valoare totală de 500 de lei, constând în produse alimentare (cafea, alcool).

În data de 8 iunie, în ”Centrul Comercial Bazar” din municipiul Suceava, polițiștii Serviciului de Investigarea Fraudelor l-au depistat pe G. Constantin, din localitate, care avea expuse spre comercializare produse industriale și de grădinărit pentru care nu deținea documente.
În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională, conform Legii 12/1990 rep. cu amendă în valoare de 1.500 de lei, precum și la aplicarea măsurii complementare de confiscare a mărfii expuse, constând în: moară de mărunțit cereale, pompe submersibile, aspersoare, mufe îmbinare furtun, foarfeci de grădinărit etc. bunuri în valoare totală de 1.570 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar