full screen background image

Contrabandă în formă agravantă în zona localităţii Straja

contrabanda     Ieri, 6 iunie, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, jud. Suceava, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 14.00, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat  două persoane, pe direcţia localităţii Straja, în timp ce transportau bagaje voluminoase de la frontieră spre interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi profitând de terenul accidentat, au încercat să fugă.

În urma acţiunii a fost reţinut un bărbat, cetăţeanul român, H. Ioan, de 22 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.

La cercetarea terenului au fost descoperite 6 baxuri ce conţineau cantitatea de 3.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 30.000 de lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

Cetăţeanului român H. Ioan i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar în continuare se efectuează cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, fiind anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar