full screen background image

Arbori tăiaţi ilegal, în valoarea de peste 20.000 de lei

copaci     Poliţiştii Postului de Poliție Moldovița au fost solicitați, ieri,  de către lucrătorii I.T.R.S.V. Suceava, să acorde sprijin în efectuarea unui control de fond în zona ,,Demacușa’’ din comuna Moldovița,  în suprafețele de teren pădure ce aparțin lui Z. Domnica de 71 ani, C. Ecaterina, de 91 ani şi D. Zenovia, de 87 ani, toate domiciliate în comuna Moldovița, unde ar exista tăieri ilegale de arbori.

La fața locului s-au deplasat lucrători I.T.R.S.V. Suceava, lucrători din cadrul O.S. Moldovița și O.S. Tomnatic, însoțiți de un poliţist din cadrul Postului de Poliție Moldovița.

Cu ocazia efectuării controlului de fond s-a stabilit faptul că toate cele trei suprafețe de teren în cauză se află situate în același trup de pădure, respectiv UP.I Demacușa, u.a. 4 I și 4 G, OS Tomnatic, unde au fost identificate un număr total de 131 de cioate nemarcate, iar materialul rezultat în urma tăierii ilegale nu se afla la fața locului.

În parcela ce-i aparține lui Z. Domnica, cu suprafața de 0,13 ha, au fost identificate un număr de 7 cioate provenite de la 7 arbori rășinoase tăiați ilegal, cu un volum total de 6,831 mc și o valoare a pagubei de 937 de lei.

În parcela ce i-a aparținut defunctei C. Ecaterina (decedată la 20.12.2012), cu suprafața de 2,20 ha, au fost identificate un număr de 86 de cioate provenite de la 86 arbori rășinoase tăiați ilegal, cu un volum total de 76,921 mc și o valoare de 11.008 lei.

În parcela ce-i aparține lui D. Zenovia, cu suprafața de 1,00 ha, au fost identificate un număr de 38 de cioate provenite de la 38 de arbori rășinoase tăiați ilegal, cu un volum total de 52,403 mc și o valoare de 8292 lei.

Cu ocazia controlului efectuat, s-a mai stabilit că suprafețele de teren aparținând persoanelor D. Zenovia și Z. Domnica au fost vândute în anul 2008 în baza unor antecontracte de vânzare-cumpărare lui P. Georgel, de 56 ani, din satul Demacușa comuna Moldovița.

De asemenea, suprafața de teren aparținând numitei C. Ecaterina a fost vândută cu antecontract la P. Teodora (mama suspectului P. Georgel), acesta din urmă fiind împuternicit cu procură generală de către mama sa pentru a o reprezenta în orice situație.

Cele trei suprafețe de teren pădure în cauză nu se aflau date în pază nici unui ocol silvic, vechile contracte de prestări servicii fiind reziliate din  17.12.2010

Suspect de comiterea faptelor mai sus menționate este P. Georgel, din comuna Moldovița.

S-a întocmit dosar penal împotriva lui P. Georgel pentru săvârșirea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori, faptă prev. și ped. de art. 108 alin 1 din Codul Silvic.

comments

comments




Leave a Reply

avatar