full screen background image

Peste 1.000 de elevi nu vor susţine Bacul

bacalaureat     Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava informează că peste 1.100 de elevi nu vor susţine bacalaureatul în acest an.

Printre aceştia se numără elevii corigenţi şi elevii care nu s-au înscris la examenul de bacalaureat.

Laura Hacman, purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, anunţă că, pentru susţinerea examenului de Bacalaureat din acest an, s-au înscris 6.530 de elevi, din cei 7.700 estimaţi de Inspectorat.

Din totalul candidaţilor înscrişi, 5.645 sunt elevi din seria curentă, iar 885, elevi din seriile anterioare.

Cele mai puţine înscrieri au avut loc la Colegiile tehnologice din judeţ. Astfel, la Colegiul Tehnologic “Eugen Lovinescu” din Fălticeni, jumătăte din candidaţi nu s-au înscris pentru această sesiune. La Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni, doar 68 % dintre elevi s-au înscris pentru a da examenul maturităţii.

Totuşi s-au înregistrat şi cazuri în care numărul de înscrişi depăşeste numărul estimat. Este cazul “Colegiului Silvic” din Câmpulung Moldovesc, aici s-au înscris 205 elevi faţă de 174 estimaţi.

În municipiul Suceava, cele mai puţine înscrieri s-au înregistrat la Colegiul “Petru Muşat”. Astfel, din 171 de elevi estimaţi, doar 117 vor da bacalaureatul.

Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat, prima sesiune va începe pe data de 10 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va desfăşura până pe 12 iunie.

Proba a doua, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă, se va susţine între 12 şi 14 iunie, iar evaluarea competenţelor digitale între 17 şi 21 iunie.

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulatţie internaţională se va desfăşura între 25 şi 28 iunie.

Probele scrise vor începe pe data de 1 iulie la limba şi literatura română, care va fi urmată pe 2 iulie de proba la limba maternă şi în 3 iulie de proba obligatorie a profilului.

Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12.00.

Tot în aceeaşi zi, până la ora 16.00, se vor putea depune contestaţiile.

Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale pe data de 12 iulie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar