full screen background image

Concurs de desene, “Vis de copil în casa bunicilor”

afis padure     Muzeul Etnografic – Hanul Domnesc organizează, mâine, 7 iunie, cea de a XVII-a ediţie a expoziţiei – concurs de desene “VIS DE COPIL ÎN CASA BUNICILOR” cu tema „Pădurea magică a copilăriei”.

Ca în fiecare an, la concurs participă elevi pe categorii de vârstă între 7-11 ani, respectiv între 12-15 ani, cu desene pe tema concursului, premiile acordându-se pentru cele mai frumoase lucrări.

În acest an, au venit cu lucrări deosebite şi copii de la grădiniţe, cu vârste cuprinse între 5 – 7 ani.

Comisia de jurizare care decide acordarea premiilor, este formată din profesori de desen de la şcolile cu cel mai mare nr. de participanţi şi specialişti ai muzeului.

Organizatorii propun anual elevilor teme diferite care să le formeze cunoştinţele despre cultura populară, să le stimuleze imaginaţia şi să-i determine să aprecieze valorile tradiţionale.
N
u întâmplător tema din acest an se numeşte „Pădurea magică a copilăriei”, deoarece Fundaţia Culturală Artex în parteneriat cu Muzeul Etnografic –  Hanul Domnesc organizează cea de a doua ediţie a Festivalului Naţional „ Zilele vânătorii”.

Acest eveniment face parte din activitatea de sustenabilitate a proiectului „Muzeul Etnografic –  Hanul Domnesc – istorie şi legendă”, derulat în perioada 18 august 2011 – 17 august 2012.

Vernisajul expoziţiei – concurs şi premierea celor mai talentaţi copii vor avea loc pe data de 7 iunie a.c. la ora 12 la Muzeul Etnografic –  Hanul Domnesc, premiile acordându-se atât de către Muzeul Bucovinei cât şi de Fundaţia Culturală Artex.

Muzeograful Maria Crusninschi promite că evenimentul îi va delecta pe vizitatorii de toate vârstele cu o serie de scenete interactive şi jocuri educative şi de improvizaţie iar celor mai activi participanţi le vor fi oferite premii pentru popularitate, originalitate şi interpretare artistică de către aceeaşi Fundaţie Culturală Artex.

comments

comments




Leave a Reply

avatar